Ga naar de inhoud

Realisatie

VERBOUWING 2023
De realisatie
Gezien de ligging, de charme en het unieke karakter van de Dorpskerk en het animo onder diverse organisaties is er heel veel mogelijk. Er zullen kerkdiensten blijven, gemiddeld eens per twee weken en dat moet ook zo, gezien de oorspronkelijke eeuwenoude functie. De bedoeling is daarnaast een programma te organiseren van exposities, concerten, cabaret, lezingen, e.d. Maar ook informatie bijeenkomsten, Dorpsraadvergaderingen, familiefeesten, recepties, diner-avonden zijn mogelijk. Alles passend binnen het historische en oorspronkelijke karakter van dit monument.
Door exposanten wordt de Dorpskerk Hoog-Keppel als één van de mooiste expositieruimtes van de wijde omgeving gezien. Op het gebied van kunstzinnige exposities en erfgoed evenementen resulteert dit in hoge verwachtingen. Naast de programmering van de Plaatselijke Commissie gaat Gelderse Kerken als centrale organisatie ook eigen nieuwe culturele activiteiten organiseren.

Help de Dorpskerk Hoog-Keppel te verbouwen
De totale verbouwing is geraamd op ca € 270.000. Gelderse Kerken zal een belangrijk deel financieren, de gemeente en ook een voormalig lokaal steunfonds draagt een fors bedrag bij. Maar de belangrijkste bijdrage in de vorm van subsidie komt van de Provincie Gelderland. Helaas resteert er dan nog een ongedekt deel van € 50.000..
Terug naar de inhoud