Ga naar de inhoud

Bewonersbrief

VERBOUWING 2023
Help ons om de Dorpskerk te behouden voor de toekomst.
Alleen met uw steun krijgen wij dat voor elkaar!


Beste mede-dorpsbewoner,

De Dorpskerk is één van de meest beeldbepalende monumenten als herkenningspunt voor Keppel en Eldrik. Al 600 jaar wordt dit gebouw door voorgaande generaties in stand gehouden. Het is nu aan onze generatie om dat voort te zetten. In 2013 is de Dorpskerk mede daarom in eigendom overgedragen aan de stichting Gelderse Kerken. Als vrijwilligers van de Plaatselijke Commissie zorgen wij voor het dagelijkse beheer en doen dat dus al 10 jaar met veel plezier. Er gebeurt al van alles in de Dorpskerk. Wij worden benaderd door exposanten, musici, trouwlustige stellen en families, met verzoeken om de Dorpskerk te huren om daar een evenement te kunnen organiseren. Vaak moeten wij hen echter teleurstellen omdat bepaalde beperkingen van het gebouw verscheidene activiteiten simpelweg niet toelaten.

Er zijn bouwkundige ingrepen nodig om dat te verbeteren. Inmiddels ligt er een uitgewerkt plan met bouwvergunning voor een verbouwing waarover u in bijgaande folder kunt lezen. Met uitvoering daarvan krijgt dit monument meer betekenis voor onze gehele gemeenschap. Het biedt daarmee ook grotere garantie, dat de Dorpskerk op lange termijn goed onderhouden blijft. De voorbereiding is klaar, maar voor het rond krijgen van de financiering hebben wij meer hulp nodig. Gelderse Kerken neemt een groot deel van de kosten voor haar rekening en rekent ook op subsidie van de Provincie Gelderland.

Ondanks de al toegezegde bijdragen blijft er een ongedekt deel over van ca € 50.000,-. Daarvoor zijn we aangewezen op hopelijk royale bijdragen uit de dorpsgemeenschap. Elk bedrag dat wordt toegezegd levert een bijdrage om dit historische monument ook voor volgende generaties in stand te houden. En met elk bedrag zijn wij blij.

Doet u mee? Dat kan door het online formulier in te vullen. Wij hopen op een verassend resultaat. Mocht u nader geïnformeerd willen worden dan komen wij graag bij u langs.

Vriendelijke groet,
Plaatselijke Commissie Dorpskerk Hoog Keppel
Theo Koele
Klaas Govers
Jeen Jeninga  
Ton de Klerk  
Toon Folmer


Gelderse Kerken
Plaatselijke Commissie
Dorpskerk Hoog-Keppel
Burg. v.Panhuysbrink11
6997 AA Hoog-Keppel
0314 380 306
contact@dorpskerkhoogkeppel.nl
www.dorpskerkhoogkeppel.nl

Terug naar de inhoud