Ga naar de inhoud

Evenementen in de Dorpskerk

Evenementen agenda's
achterhoekagenda.nl
Foto's van evenementen in de Dorpskerk vindt u in fotoalbum

Begin maart gaat de Dorpskerk Hoog-Keppel voor vijf maanden dicht wegens een interne verbouwing. Geen exposities, geen concerten, geen familiefeesten, zelfs geen kerkdiensten van maart tot juli.
 
Maar vlak voor de sluiting, op 3 maart om 15:30 uur, zal de kerkruimte nog een keer gevuld worden met orgelmuziek onder de titel: ”Vijf eeuwen in een uur”. In dat licht stellen die vijf maanden ook niet veel meer voor. Organist is dan Johan Luijmes, die achtereenvolgens op twee kistorgels en het grote Van Deventerorgel stukken uit vijf eeuwen orgelmuziek ten gehore zal brengen.
 Johan Luijmes is een internationaal bekendstaand organist. Hij studeerde orgel aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem. Aan hetzelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar. Vanaf 1995 is hij organist van de Eusebiuskerk in Arnhem en vanaf 2000 stadsorganist van Arnhem. Sinds de oprichting van het Orgelpark in Amsterdam in 2007 vervult Luijmes daar de functie van artistiek leider.

Help de Dorpskerk te behouden voor de toekomst.
Alleen met uw steun krijgen wij dat voor elkaar!
De Dorpskerk is één van de meest beeldbepalende monumenten als herkenningspunt voor Keppel en Eldrik. Al 600 jaar wordt dit gebouw door voorgaande generaties in stand gehouden. Het is nu aan onze generatie om dat voort te zetten. In 2013 is de Dorpskerk mede daarom in eigendom overgedragen aan de stichting Gelderse Kerken. Vrijwilligers van de Plaatselijke Commissie zorgen voor het dagelijkse beheer en doen dat dus al 10 jaar met veel plezier. Er gebeurt al van alles in de Dorpskerk. Zij worden benaderd door exposanten, musici, trouwlustige stellen en families, met verzoeken om de Dorpskerk te huren om daar een evenement te kunnen organiseren. Vaak moeten zij hen echter teleurstellen omdat bepaalde beperkingen van het gebouw verscheidene activiteiten simpelweg niet toelaten.

Er zijn bouwkundige ingrepen nodig om dat te verbeteren. Inmiddels ligt er een uitgewerkt plan met bouwvergunning voor een verbouwing. Met uitvoering daarvan krijgt dit monument meer betekenis voor onze gehele gemeenschap. Het biedt daarmee ook grotere garantie, dat de Dorpskerk op lange termijn goed onderhouden blijft. De voorbereiding is klaar, maar voor het rond krijgen van de financiering is er meer hulp nodig. Gelderse Kerken neemt een groot deel van de kosten voor haar rekening en rekent ook op subsidie van de Provincie Gelderland.
Ondanks de al toegezegde bijdragen blijft er een ongedekt deel over van ca € 50.000,-. Een royale bijdrage uit de dorpsgemeenschap wordt daarom zeer op prijs gesteld. Elk bedrag dat wordt toegezegd levert een bijdrage om dit historische monument ook voor volgende generaties in stand te houden. En elk bedrag is van harte welkom.
Inmiddels is het tekort per 1 december gedaald naar ca €15.000! Iedereen bedankt voor de gulle gaven. De verbouwingopdracht is gegund aan Aannemingsbedrijf de Vries die vanaf 4 maart 2024 tot uiterlijk eind jini de verbouwing in de planing heeft staan.
Wilt u meer weten of nog een bijdrage doen?
Barokensemble Palette bestaat uit: Arie Ravesloot (traverso-dwarsfluit); Saskia Moerenhout (viool); Annika Stjernlöf (cello); Pauline Schenck (klavecimbel). Deze ervaren musici hebben in verschillende formaties in binnen- en buitenland opgetreden.
 
Telemann was een Duitse barokcomponist (1681-1767), dirigent en organist.
Op 56-jarige leeftijd was hij wereldberoemd en werd door de beste musici uit Parijs uitgenodigd om daar te komen musiceren.
Geïnspireerd door die reis is een zeer afwisselend programma samengesteld, met werken van Boismortier, Rameau en Telemann zelf. Zijn kwartetten horen tot de top van de Barokmuziek.
 
Zaal open 14:30 uur
Toegang €15.
Kaarten aan de zaal of via ticket on-line
Collage-kunst is populair. Dat komt zeker omdat er met zoveel verschillende materialen gewerkt kan worden. Zelfs met de computer kan een kunstzinnig beeld kan worden samengesteld. De collages die in Hoog-Keppel ten toon gespreid worden, zijn gemaakt van krantenpapier. Na het vertrouwde knippen en plakken, worden de collages zorgvuldig afgewerkt zodat ze goed geconserveerd zijn. Kenmerkend blijft de rustige uitstraling ongeacht het thema dat verwerkt is.


Na de succesvolle expositie van vorig jaar komt beeldend kunstenares Carine van den Berg ook dit jaar weer naar de Dorpskerk Hoog-Keppel.

Haar grootste drijfveer is om met plezier iets moois te maken. De onderwerpen zijn uiteenlopend; het materiaal leent zich voor haar grenzeloze fantasie. Vroeger waren krantenafbeeldingen vooral in grijstinten afgebeeld, inmiddels komt men door de hele krant veel mooie en kleurrijke afbeeldingen tegen. Door verschillende combinaties te maken ontstaat een rijke schakering aan collages, die voor een breed publiek interessant zijn. Sport, natuur, abstract, spiritualiteit, schoonheid, hobby’s zijn een aantal van de onderwerpen, die terug te vinden zijn in het werk dat verwondert, schokt, ontroert of een glimlach ontlokt. Kunst voor jong en oud!
 
De expositie is van vrijdag 17 tot zondag 19 november geopend van 13 tot 17 uur. Vrij toegankelijk.

Het Vocaal Ensemble Groningen is een projectkoor dat per gelegenheid wordt samengesteld, aan dit project doen 24 zangers mee.
Het koor is gespecialiseerd in oude muziek en werkt onder leiding van de veelzijdige Wilfred Reneman, dirigent, componist, counter-tenor.
Voor dit concert is rond het jaarlijks in november gevierde Allerheiligen en Allerzielen een schitterend programma samengesteld.
Centraal staat daarin een dubbelkorig Requiem van de Venetiaanse componist Francesco Cavalli (1602–1676). Het koor wordt hiervoor opgedeeld in twee gelijkwaardige koordelen die samen dit prachtige werk achtstemmig vertolken, afgewisseld met een aantal duetten en terzetten.
Behalve het Requiem staan er meer mooie stukken op het breed samengestelde programma, van middeleeuwse klanken via de vroegbarok met een zes stemmig motet van Heinrich Schütz (1585-1672) tot een hedendaagse compositie van de Japanse componist Nubuaki Izawa.
Afwisselend worden door een kleine groep uit het koor een aantal vierstemmige werken van diverse componisten uitgevoerd.

Het concert duurt ongeveer 60 minuten, er is geen pauze.
Kaartverkoop €12,50 aan de zaal of klik hier voor ticket online
OPEN MONUMENTENDAG 9 en 10 SEPTEMBER
9 september samen met Nationale Orgeldag

Ter gelegenheid daarvan worden drie kistorgels en een klavecimbel opgesteld. Voor wie er belangstelling voor heeft is er volop tijd om uitleg te krijgen over deze instrumenten. En van wie de vingers jeuken om de toetsen aan te raken is het toegestaan daar ook even op te spelen.
Één van de kistorgels is net nieuw gebouwd door Peter Hoogerheide uit Drempt. Het wordt op dat moment voor het eerst getoond en in het openbaar bespeeld. Het is een bijzonder orgel omdat er twee 8-voets stemmen in zijn aangebracht, een gedekt Holpijp en een Prestant.

Zaterdag 9 september 15:30 uur zal door de organist Martin Kas een bespeling plaatsvinden op alle instrumenten zo ook het grote kerkorgel.
Zondag 10 september 15:30 uur is er een bespeling door de organist Hans Schimmel.
Henk Stemerdink exposeert eveneens die dagen in de Dorpskerk een 6-tal schilderijen van zijn hand.

   
 
Openingstijden:
Zaterdag 9 september van 10:30 tot 17:00 uur
Zondag 10 september van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang vrij, maar voor de bespelingen om 16:00 uur wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd (Pinnen of QR betaling kan).


Vanaf zaterdag 2 september is bij Omroep MAX de vijfdelige tv-serie Langs de IJssel te zien. Hierin trekt presentator Huub Stapel langs de IJssel van Westervoort tot Kampen en brengt daarbij ook een bezoek aan Laag-Keppel.
Huub Stapel noemt de IJssel de meest eigenzinnige rivier van ons land, want ze stroomt niet zoals andere rivieren van oost naar west, maar richting het noorden. De presentator onderzoekt in deze serie welke rol de rivier speelt in het landschap, de geschiedenis en in de levens van mensen die aan de oevers wonen. In zijn zoektocht ontdekt Huub Stapel dat er in Laag-Keppel aan de IJssel van 1794 tot 1983 een ijzergieterij heeft gestaan, op de plek waar nu de Olmiuslaan ligt. Met een watermolen werd ijzeroer gewonnen dat als erts in de gieterij werd gebruikt. De ijzergieterij is er niet meer, maar er zijn nog altijd vele ijzeren grafzerken te vinden op de begraafplaats rondom de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Huub Stapel gaat daarover in gesprek met Henny Dokter die in 2015 in de Dorpskerk in zijn woonplaats een tentoonstelling organiseerde over de Keppelsche IJzergieterij. ‘IJzeren grafzerken zijn uniek, dat zie je niet veel. Hier op de begraafplaats liggen er veel, sommige zijn ware kunstwerken. Naast de grafzerken zijn er ook nog een paar ijzeren tuinbankjes bewaard gebleven die vroeger in de fabriek zijn gemaakt. Een daarvan staat zelfs in het Witte Huis in Washington’, vertelt Henny Dokter over de producten van de Keppelsche IJzergieterij.
Vanaf zaterdag 2 september is bij Omroep MAX de vijfdelige tv-serie Langs de IJssel te zien. Hierin trekt presentator Huub Stapel langs de IJssel van Westervoort tot Kampen en brengt daarbij ook een bezoek aan Laag-Keppel.
Huub Stapel noemt de IJssel de meest eigenzinnige rivier van ons land, want ze stroomt niet zoals andere rivieren van oost naar west, maar richting het noorden. De presentator onderzoekt in deze serie welke rol de rivier speelt in het landschap, de geschiedenis en in de levens van mensen die aan de oevers wonen. In zijn zoektocht ontdekt Huub Stapel dat er in Laag-Keppel aan de IJssel van 1794 tot 1983 een ijzergieterij heeft gestaan, op de plek waar nu de Olmiuslaan ligt. Met een watermolen werd ijzeroer gewonnen dat als erts in de gieterij werd gebruikt. De ijzergieterij is er niet meer, maar er zijn nog altijd vele ijzeren grafzerken te vinden op de begraafplaats rondom de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Huub Stapel gaat daarover in gesprek met Henny Dokter die in 2015 in de Dorpskerk in zijn woonplaats een tentoonstelling organiseerde over de Keppelsche IJzergieterij. ‘IJzeren grafzerken zijn uniek, dat zie je niet veel. Hier op de begraafplaats liggen er veel, sommige zijn ware kunstwerken. Naast de grafzerken zijn er ook nog een paar ijzeren tuinbankjes bewaard gebleven die vroeger in de fabriek zijn gemaakt. Een daarvan staat zelfs in het Witte Huis in Washington’, vertelt Henny Dokter over de producten van de Keppelsche IJzergieterij.


Expositie Vier Kunstvormen in Dorpskerk Hoog-Keppel
 Vier kunstzinnige vrouwen verzorgen 19-20 augustus een prachtige afwisselende expositie.
Van links naar rechts: Eesjen Ploeg, Maryan Bömer, Anneke Groot Roessink, Freddie Hooijmaaijer

Anneke Groot Roessink uit Laag-Keppel begon ongeveer 20 jaar geleden met het schilderen voor kinderen waarna ze flink de smaak te pakken kreeg. Ze schildert meestal met acrylverf; kleurrijk en veelzijdig. Veelal figuratief maar ook abstract.
Maryan Bömer uit Doetinchem maakt sieraden. Ze werkt voornamelijk met zilver maar ook in combinatie met goud, kunststof en natuurlijke producten uit Zuid-Afrika  zoals o.a. olifantenleer-en haar en stekelvarkenpen. Haar voorkeur gaat uit naar strakke vormen, zij gaat daarbij haar gevoel achterna.
Freddie Hooijmaaijer ook uit Doetinchem, maakt al meer dan 25 jaar sieraden. Ze werkt in haar eigen atelier, meestal met zilver, soms gecombineerd met stenen of goud. Verder is ze sinds een paar jaar ook bezig met beeldhouwen in steen en met glas en ijzer.
Eesjen Ploeg combineert schilderwerk en naaldkunst en gebruikt daarbij acrylverf, textiel en natuurlijk materiaal. Zij werkt graag abstract en soms in opdracht. Dan werkt zij met materialen die de opdrachtgever aanlevert. Eesjen woont in Hoog-Keppel en exposeert voor het eerst in haar eigen dorp.
 
Anneke, Eesjen, Freddie en Maryan ontvangen je graag tussen 10:30 en 17:00 uur.
Vrij entree, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Wil je alvast een indruk krijgen van de kunstwerken? Over Anneke Groot Roessink is informatie op internet te vinden. Maryan, Freddie en Eesjen hebben hun eigen website.
www.maryanbomer.exto.nl; www.freijksieraden.nl; www.kynto-kunst.nl

Hanneke Rouw speelt Cello suites van J.S.Bach
Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn en won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours.
In de loop van de tijd heeft ze met veel waardering lessen gevolgd bij internationaal bekende cellisten.
Dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument bespeelt Hanneke een cello uit begin 20e eeuw. Zij geeft concerten op vele podia in Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.
 
In 2016 trad Hanneke als net afgestudeerde celliste op in de Dorpskerk. In 2018 deed ze dat samen met pianiste Sophia Vasheruk. Het is fantastisch, dat zij nu als internationaal bekend celliste haar optreden in de Hoog-Keppel wil herhalen, met de Cello Suite lll in C-major en Suite lV in Es-major van J.S. Bach.
De cellosonates van Bach worden maar op één instrument gespeeld, maar het lijkt soms wel alsof je veel meer cello’s hoort. Met een melodie, een begeleidende partij en allerlei akkoorden wekt Bach de illusie van interactie tussen verschillende, zelfstandige partijen. Bach heeft alle mogelijkheden van de cello zo goed benut, dat de suites nog altijd als de Bijbel van de Cello’ worden gezien. Hoe Bach ook wilde dat zijn composities precies gespeeld zouden worden, iedere cellist zal beamen dat de Cellosuites heel natuurlijk aanvoelen op een hedendaagse cello. Op saxofoon en viool worden de stukken trouwens ook graag gespeeld. En de ruimte voor interpretatie levert veel moois op. Sommige cellisten hebben de suites zelfs meerdere keren opgenomen, omdat hun interpretatie van de stukken maar bleef veranderen. Zo blijkt maar weer hoe ontzettend veel rijkdom Bachs muziek heeft.

Dorpskerk Hoog-Keppel is vanaf 15:00 uur geopend. Aanvang concert 15:30 uur.
Entree €15.
Kaarten online bestellen: klik hier
Pinnen of betalen via QR-code bij de entree is ook mogelijk.
Expositie: Grafiek in Linnen en Ritme in Verf
 
Els Lemkes was al op jonge leeftijd gefascineerd door de mogelijkheden van het handwerken met textiel. Met deze passie heeft ze vele opleidingen gevolgd en handwerktechnieken uit de gehele wereld geleerd, zoals: vlechten, borduren, macramé, smockwerk, weven en kantklossen. Deze kennis heeft ze als handwerkjuf overgebracht op anderen. Sinds haar pensionering geeft ze deze technieken een nieuw leven en ontstaat er een nieuwe textiel kunstvorm. Het handgeweven boeren linnengoed dat ze in de zeventiger jaren van haar moeder kreeg en sindsdien zuinig heeft bewaard, inspireerde haar om dit te bewerken door het te plooien, te stikken zo nodig te rafelen om het daarna op te spannen.Zo zijn er unieke kunstwerken ontstaan die Els graag wil laten zien.
 
Bas de Jong vroeg zich af: Wat zal ik gaan doen als ik niet meer kan bouwen, aan priëlen en veranda’s. Aan speelhutten en huizen. Daardoor, door die vraag is hij gaan schilderen. Als je na de kunstacademie als interieurarchitect werkzaam bent geweest is dit een mooi vervolg. Nu richt ik me voornamelijk op ritmische taferelen in verf of geverfde materialen. De clou is het zo te doen dat er verborgen veranderingen zijn zodat het oog blijft haken en het de geest bevraagt. In bouwwerken uit de renaissance werden soms bewust verborgen afwijkingen verwerkt. Door de schijnbare  symmetrie wordt de aandacht vastgehouden. Het leven wordt interessanter als je bereid bent te balanceren op de evenwichtsbalk.
 
Het flexibel geplooide linnen van Els Lemkes en de ritmische tafrelen in verf van Bas de Jong hebben een sterke vorm overeenkomst en geven deze expositie een bijzondere uitstraling.
 
De expositie is vrij toegankelijk, maar een entreegift wordt op prijs gesteld.
Openingstijden 2 weekenden  1-2 juli en 8-9 juli van 11:00 - 17:00 uur.


Vrijdag 16 juni organiseert Gelderse Kerken in samenwerking met de Keppelse Golfclub het Benefietgolftoernooi Dorpskerk Hoog-Keppel
Dit beeldbepalende rijksmonument staat pal naast het prachtige golfterrein van de Keppelse Golfclub en draagt zeker bij aan het golfplezier. Je kunt je inschrijven als flight of als individu. De kosten zijn €400,- voor een flight van vier personen of €100,- per persoon.
Ook wordt een golfclinic georganiseerd voor beginnende golfers, deze kost € 100,- per persoon.
Gastvrij onthaal
Het toernooi staat open voor leden en niet-leden van de Keppelse Golfclub. Natuurlijk geniet je ook van de gastvrijheid van de Heeren van de Gasterij. De Keppelse heeft de baan als goede buur gratis ter beschikking gesteld, zodat je inschrijfkosten maximaal bijdragen aan de instandhouding van dit prachtige monument! Het toernooi wordt afgesloten met een borrel in de Dorpskerk, om je de gelegenheid te geven dit prachtige monument te zien en bewonderen. Ook is er voor de liefhebbers tijdens het toernooi de mogelijkheid de toren van de Dorpskerk Hoog-Keppel te bezichtigen en te beklimmen!
Stableford
We spelen een Stableford-wedstrijd, zowel individueel, als per team. Je bent van harte welkom vanaf 11.00 uur op de Keppelse Golfclub, rond 12:00 uur start de wedstrijd. De golfclinic start om 13:00 uur.
Na genieten
Aansluitend op de borrel in de Dorpskerk Hoog-Keppel is er de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke BBQ van de Heeren van de Gasterij in het clubhuis van de Keppelse Golfclub waarvoor je je voor € 25,- per persoon kunt inschrijven.
2023
SCHILDERSCHOOL MARIAN MERK BESTAAT 20 JAAR!!!!
 
EN DAT VIEREN WE MET EEN PRACHTIGE EXPOSITIE.
 
tijdens de pinksterdagen en het weekend daarna.
 
Al veel eerder gaf ik aan vriendinnen en kennissen les. eerst in aquarel en daarna in olieverf. Een hele leuke tijd door het delen van de kunst en kunde. Liefdewerk en gratis!
 
Maar er kwamen meer mensen op af en in 2003 heb ik de school officieel gemaakt en me ingeschreven bij de KVK.Als ik mijn school instap ben ik nog iedere dag trots en blij te kunnen werken in wat ik het liefst doe.
 
Les in het atelier van de meesterschilder is de beste vorm van leren.
 
Maar ook de gezelligheid in de groepen waar vriendschappen ontstaan en soms lief en leed gedeeld wordt.De verscheidenheid aan onderwerpen wat er bij ons gemaakt wordt is, buiten de kundigheid, nog wel het leukst om te zien.Ieder heeft zijn eigen smaak en motivatie voor wat hij of zij schildert.
 
Ook kwamen enkele leerlingen binnen korte tijd op het niveau van professioneel schilder en dat resulteerde in meedoen aan "Sterren op het Doek" en de Portretprijs van Nederland.
 
Hoe trots wil je me hebben!
 
Allemaal te zien in de Dorpskerk Hoog-Keppel. U bent hierbij van harte uitgenodigd.
 
 
Tot dan . . .
 
Marian Merk
Met canvasdoeken tot 2 bij 2 meter is de Dorpskerk Hoog-Keppel van 27 t/m 30 april omgetoverd in een prachtige tentoonstellingsruimte. Gedurende 4 dagen laat Henk Stemerdink een selectie van abstracte schilderijen zien die hij de afgelopen 30 jaar heeft geschilderd.
 De basis van al zijn werk is zijn liefde voor en beleving van de natuur. Vanuit deze natuur schept hij een eigen natuur in zijn abstracte en kleurrijke “innerlandscapes”.
 De tentoonstelling zal een verrassende samenstelling zijn van dynamische, kleurrijke schilderijen op imponerende formaten die in de hoge ruimte van de kerkzaal extra tot hun recht zullen komen. Dagelijks is Henk aanwezig en neemt u graag mee in de wijze waarop zijn werk ontstaat.
De Dorpskerk Hoog-Keppel is open van 10 tot 18 uur
Aad van den Bosch beeldend kunstenaar uit Ellecom
Bij de voormalige Staatsuitgeverij & Drukkerij werkte hij als grafisch vormgever en was hij één van de vijftig beste boekverzorgers, maar zijn passie was vrij kunstenaar. Naast zijn baan kon hij vrijer werken, omdat hij zich niet aan de smaak van het publiek hoefde aan te passen. En met succes. In 1969 won hij de Talensprijs en in 1975 werd een olieverfschilderij uit honderden inzendingen gekozen voor een internationale tentoonstelling in het Louvre in Parijs. Het pareltje aan de kroon!
De laatste jaren heeft Aad zich toegelegd op digitale surrealistische glaskunst. Dat begon toen hij een spiegel in 1000 stukjes liet vallen en dacht ‘daar moet ik wat mee’.
Sindsdien bouwt Aad sculpturen van oud glas en maakt daar foto’s van die hij digitaal combineert met veelal foto’s van zijn reizen over de hele wereld. Dit digitale resultaat, figuratief en abstract, laat hij op aluminium of glas afdrukken. Van elke compositie is maar één exemplaar, het zijn unica.
Zijn werk heeft nooit een titel, omdat de mensen dan willen kijken of zij het er ook in zien. Aad ziet liever een dialoog tussen zijn werk en de toeschouwer. De compositie komt voort uit zijn onderbewustzijn en hij weet van tevoren nooit waar het naartoe gaat.
Eén thema zie je in al zijn werk terug: vanuit het donker, de droefenis, naar het licht, het positieve, naar de vrijheid! Zo leeft hij ook en voelt zich daarom een zeer gelukkig mens!
 
Pauline Schenck bespeelt 4 klavieren
Pauline Schenck studeerde hoofdvak klavecimbel aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. In de periode dat ze in Zweden woonde  verdiepte zij zich in het orgelspel en was enige tijd werkzaam als cantor.
Ze heeft een passie voor zang, en begeleidt veel zangers, zowel in solorepertoire als in oratoria. Zij is vaste continuospeler (klavecimbel en kistorgel) van het van Wassenaer-consort.
Pauline is actief in verschillende kamermuziekformaties, bijvoorbeeld ensemble Palette en il Presente.
Daarnaast heeft Pauline een bloeiende lespraktijk voor continuo- en solospel, met leerlingen uit de wijde omtrek. Improvisatie maakt een steeds groter deel uit van haar lessen. Ze woont in de regio Arnhem.
Op dit concert zal Pauline 4 verschillende toetsinstrumenten bespelen en erover vertellen:
Zij neemt een klavecimbel én een virginaal mee. Een klavecimbel zult u waarschijnlijk wel kennen, een virginaal valt minder vaak te beluisteren. Wat zijn de overeenkomsten, wat de verschillen? En welke muziek past waarop?
Pauline bespeelt daarnaast een kistorgel, gebouwd in Hoog-Keppel. En tot slot heeft u de unieke gelegenheid om het mooie kerkorgel (uit 1740) van de Dorpskerk te beluisteren!
___________________________________

2022


Zaterdag 19 november van 10:00-17.00 uur en zondag 20 november van 12:00-17:00 uur
 
De expositie richt zich met name op de collagekunst van Carine. Elk werk is uniek en enig in zijn soort. De collages zijn gemaakt van een mix van afbeeldingen uit de krant. Het knippen en leggen van de compositie gebeurt met de grootst mogelijke zorg en resulteert in schijnbaar eenvoudig werk. Ook nu is er weer gedacht aan kunst voor kinderen; ook zij zijn van harte welkom! Verder loopt de nieuwe collectie uiteen met kunst voor liefhebbers van muziek, natuur, sport, surrealisme en humor.
Kortom: voor ieder wat wils!
___________________________________
2022


Anna zingt al van jongs af aan. Ze heeft zangles van Michel Poels en in diverse ensembles gezongen. Nu richt ze zich voornamelijk op het zingen van muziek uit Schotland, Ierland en andere Keltische gebieden. Anna vindt het mooi om dichtbij de oorspronkelijke muziek te blijven en de liederen in de taal te zingen waarin ze geschreven zijn. Dit zijn vaak oude Keltische talen. Om zichzelf te kunnen begeleiden is Anna harp gaan spelen. Ze krijgt les van bekende harpistes uit Schotland, Cheyenne Brown en Rachel Hair. Inmiddels arrangeert ze haar eigen begeleidingen.
Naast muziek maakt Anna zilveren sieraden. Het ontwerpen en het handmatig bezig zijn met het zilver geeft haar veel voldoening.  WWW.ANNARUTTEN.COM
_____________________________________

2022
_______________________________________
2022
Henk Stemerdink exposeert:
Van 12 t/m 14 augustus 2022 verruilt Henk Stemerdink zijn atelier voor de prachtige ambiance en het licht van de Dorpskerk Hoog-Keppel. Te midden van veel van zijn meest recente impressionistische schilderijen vertelt hij graag over zijn passie voor het schilderen en zijn inspiratiebron, de natuur in de gemeente Bronckhorst.
De expositie is vrij toegankelijk op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus van 10 tot 18 uur en op zondag 14 augustus van 12 tot 18 uur. Meer info vindt u op  www.henkstemerdink.nl
___________________________________
2022
Dinsdag 21 juni Langste dag wandeling Hummelo--Hoog-Keppel
Ontmoeting en Inspiratie
Zomaar de stilte……..

Zin om mee te wandelen op de avond van midzomer dinsdag 21 juni?
Gestart wordt in de kerk van Hummelo om 19.15 uur met een mooie tekst voor onderweg. Het thema voor de avond is zomaar de stilte….
Soms verlang je naar stilte. Als je de hele dag druk bent geweest. In een periode van je leven waar er veel gebeurt en er veel van je wordt gevraagd. Er zijn zoveel momenten waarop we stress ervaren en ons opgejaagd voelen. De stilte van het bos op een lange zomeravond kan dan heerlijk zijn.
Samen wandelen we naar de kerk van Hoog-Keppel. Onderweg is er tijd om met elkaar te praten en elkaar te ontmoeten. Maar er zullen ook momenten van stilte zijn. De stilte kan je openen voor wat er is. Voor wat je ziet, voor wat je hoort, voor wat er in je leeft.
Rond 20.15 uur zijn we in de kerk van Hoog-Keppel. Daar wachten  koffie en thee. Na een kort moment met een paar gedichten, muziek en stilte lopen we via een andere weg terug naar Hummelo. In Hummelo wordt de avond rond 21.45 uur afgesloten met een moment van teksten en muziek in de kerk. Daarna is er een drankje. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen. Ook wie niet mee wandelt kan aansluiten bij de momenten in de kerk.

Deze activiteit wordt georganiseerd door ds Elise Wijnands en ds Karin Spelt vanuit de kerken van Hummelo en Drempt/Oldenkeppel.

___________________________________

2021


___________________________________
2021


Een concertprogramma met jonge internationale klassiek opgeleide musici. Zij spelen barokmuziek waarbij de luit centraal staat. Veel componisten uit de hoog-barok periode, zoals ondermeer J.S. Bach en Vivaldi waren liefhebbers van de klank van de luit en vonden dat deze een bijzondere sfeer geeft in een compositie. Zo heeft Bach de beroemde aria “Komm süsses Kreuz” van de Matthaeus Passion oorspronkelijk geschreven met de luit als solo-instrument i.p.v. viola da gamba.
        Dit concert kenmerkt zich door een mix van virtuositeit en tederheid die zeergeschikt is voor intieme salonconcerten. Echt een aanrader voor een ontspannen coronaproof zondagmiddag concert.
___________________________________
2021

Terug naar de inhoud